OBIECTIVE TURISTICEComuna Şopotu Nou se află la doar câţiva km distanţă de Parcul Naţional Cheile Nerei, parc ce se numără printre cele 13 existente pe teritoriul patriei noastre. Rezervaţia s-a construit pentru ocrotirea şi protejarea faunei unice de aici.

Lacul Dracului, unul din cele mai vizitate şi mai importante obiective turistice din cadrul rezervaţiei, se află la doar 5 km distanţă de localitatea Şopotu Nou. Toate acestea fac din comuna Şopotu Nou o aşezare cu un puternic potenţial turistic, fiind vizitată de un număr tot mai mare de turişti, fascinaţi de frumuseţea şi unicitatea acestor locuri, dar şi de ospitalitatea cu care sunt întâmpinaţi de locuitori.

Dintre atracţiile turistice locale se remarca Lacul Dracului şi Cheile Nerei, alături de tradiţiile şi obiceiurile populare, gastronomia specifică şi ospitalitatea locuitorilor. Administraţia locală a comunei este preocupată de promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare pentru creşterea atractivităţii comunei ca destinaţie turistică, sprijinind amenajarea unor hoteluri, moteluri, pensini, case de vacanţă, restaurante cu specific local, campinguri, tabere si cantonamente sportive, baze sportive de vară, centre de vanatoare, de pescuit, trasee forestiere, trasee montane, pârtii de schi, săniuş, snowboard ş.a.;